2o ΠΟΣΕΙΔΙ SUMMER MUSIC FESTIVAL

2ΠΟΣΕΙΔΙ SUMMER MUSIC FESTIVAL

ΙΟΥΝΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2018

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ Α.Π.Θ.- ΚΑΛΑΝΔΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ :

 

  • 30/6 : ΛΟΥΔΙΑΣ – ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ (DE FACTO)

 

  • 3/7 : HOI POI FARPLANE WIND – BLISS – 5M

 

  • 6/7 : THE COREYS – UNDERHILL WEST – MONIMAS

 

  • 12/7 : BAILEMOS – MADE IN CHINA

 

  • 13/7 : ΨΥΛΛΟΙ ΣΤΑΧΥΡΑ – LOW TREBLE

 

«Σας προσκαλούμε στο «2o ΠΟΣΕΙΔΙ SUMMER MUSIC FESTIVAL» με 12 ανερχόμενα και αναγνωρισμένα συγκροτήματα της νέας ελληνικής σκηνής που θα πραγματοποιηθεί στην Κατασκήνωσή μας από τις 30/6 έως τις 13/7. Το φεστιβάλ, για ακόμη μία χρονιά, θα δώσει το βήμα σε ταλαντούχους μουσικούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο νεανικό κοινό της Κατασκήνωσης. Μέσα σε 5 συναυλιακές ημέρες, κάτω από την ίδια σκεπή και πάνω στην ίδια σκηνή, θα ακουστούν μουσικές που θα ομορφύνουν τις καλοκαιρινές βραδιές μας».

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1η ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ

30/6: ΛΟΥΔΙΑΣ: Οι Λουδίας είναι μια από τις ιστορικότερες μπάντες του ελληνόφωνου ροκ της πόλης μας με κοινωνικό-πολιτικό στίχο και έντονη σατιρική διάθεση. Ξεκίνησαν τη διαδρομή τους στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και μέχρι σήμερα παραμένουν δραστήριοι και δημοφιλείς διασκεδάζοντας το μουσικόφιλο κοινό. Έχουν στην πλάτη τους 3 δισκογραφικές δουλειές και αναμένεται να ξεσηκώσουν τους κατασκηνωτές μας με τις διαχρονικές επιτυχίες: «Ρουφιάνος», «Τα λιπάσματα» και «Ο Χρόνος».

30/6: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ (De Facto): Τραγουδιστής και συνθέτης του θρυλικού συγκροτήματος των De Facto, ο Πέτρος Παρασκευάς έχει αφήσει το στίγμα του στην ελληνόφωνη δισκογραφία με τραγούδια όπως το «Δεν είναι έτσι η αγάπη», «Όλης της γης τα μυστικά», «Σιδερένια καρδιά», καθώς και τη διασκευή στο ηπειρώτικο «Γιάννη μου το μαντήλι σου», που εισήγαγε το rock κοινό της Ελλάδας στον παραδοσιακό ήχο. Θα ακουστούν όλες οι επιτυχίες του γνωστού καλλιτέχνη παράλληλα με αγαπημένες διασκευές Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

 

2η ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ

3/7: HOI POI FARPLANE WIND: Ανερχόμενο συγκρότημα της alternative μουσικής της πόλης μας. Έχουν κάνει τα πρώτα τους δισκογραφικά βήματα, ενώ έχουν συμμετάσχει και σε αρκετά φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων το Schoolwave Festival και το Street Art Festival. Γνωστοί για τις γεμάτες ένταση κι ενέργεια συναυλίες τους, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους ξεσηκώνοντας το κοινό της Κατασκήνωσης.

3/7: BLISS: Οι Bliss είναι ένα νεανικό μουσικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη. Οι μουσικές τους επιρροές προέρχονται από Pop, Disco, Funk, Rock, R&B, ελληνική και ξένη. Οι συναυλίες τους μετατρέπονται σε ένα εκρηκτικό live party, από το rock’ n’ roll των 60s μέχρι τις τελευταίες σύγχρονες pop επιτυχίες, τις οποίες περιμένουμε να ακούσουμε με ανυπομονησία.

3/7: 5M: Οι 5Μ είναι ένα πενταμελές Alternative/Prog/Hard Rock συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη με αγγλόφωνο στίχο. Δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2015 και έκτοτε έχουν πραγματοποιήσει αρκετές live εμφανίσεις σε τοπικές μουσικές σκηνές και φεστιβάλ εντός και εκτός πόλης. Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single “9Th Year Of A Dream” τον Σεπτέμβριο του 2016 και πρόσφατα κυκλοφόρησε η πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά "Mirror Prison" με τα 4 νέα κομμάτια.

 

3η ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ

 6/7: MONIMAS: Οι Monimas αποτελούνται από 4 μέλη: Γρηγόρης Πάνος (Φωνή), Ευθύμης Βασιλειάδης (Κιθάρα), Δημήτρης Αργυρίου (Πλήκτρα), Γιώργος Φυδάνης (Ντράμς). Το πρόγραμμα τους είναι κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, καθώς καλύπτουν πληθώρα ειδών μουσικής με το δικό τους στυλ. Οι εμφανίσεις των Monimas σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας, κερδίζουν τις εντυπώσεις και το συγκρότημα αποκτά μέρα με την μέρα το δικό του κοινό. Έχουν επίσης συνεργαστεί με σημαντικούς καλλτέχνες της ελληνικής σκηνής όπως o Πάνος Μουζουράκης, Βασίλης Καρράς, Αντώνης Ρέμος και άλλους. Παράλληλα το συγκρότημα δουλεύει τις δικές του συνθέσεις.

 6/7:THE COREYS: Οι The Coreys είναι τετραμελές punk-rock – alternative group από τη Θεσσαλονίκη. Με λίγα λόγια, είναι εμπνευσμένοι από την Punk Rock 90-00's σκηνή της Αμερικής
αλλά φυσικά δεν έχουν μείνει εκεί! Ήχοι Punk, Ska, Funk, Thrash, πλαισιώνουν τον κοινωνικό ελληνόφωνο στίχο τους, κάνοντας “χαβαλέ” όπου χρειάζεται. Με κάμποσα online EPs, ένα Full Length Album, "ΓΙΑ ΠΑΝΚ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ" (2015) και αμέτρητες συναυλίες σε όλη τη χώρα, έρχονται στο Ποσείδι φέρνοντας τόνους ενέργειας και αυθεντικότητας!

 6/7: UNDERHILL WEST: Με καταγωγή από την Ξάνθη, το συγκρότημα των Underhill West ξεκίνησε την πορεία του το 2005 με ένα ιδιαίτερα προσωπικό στυλ που συνδυάζει ήχους blues rock, pop, funk και motivational ακούσματα. Η εξωστρέφεια, η ενέργεια και ο προσεγμένος ήχος σε συνδυασμό με τη δυναμική σκηνική τους παρουσία έχουν καταστήσει τους Underhill West ως μία ανερχόμενη δύναμη στον χώρο τους.

4η ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ

12/7: BAILEMOS: Bailemos σημαίνει «ας χορέψουμε». Πρόκειται για ένα 8μελές μουσικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη. Η μουσική τους συνδυάζει στοιχεία από πολλά είδη, με κεντρικό πυρήνα τη reggae και τη ska. Ο στίχος τους είναι κοινωνικός, σατιρικός και πολιτικός, ενώ διακατέχεται από αντιπολεμικά και αντιρατσιστικά χαρακτηριστικά. Έχουν βρεθεί στην ίδια σκηνή με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό (Sugar Hill Gang, Ημισκούμπρια, Ματούλα Ζαμάνη, Koza Mostra, Κακό Συναπάντημα).

12/7: MADE IN CHINA:  Ο Θωμάς, ο Κώστας, ο Παύλος κι ο Σωτήρης είναι οι Made in China, μία νεοσύστατη cover band από τη Θεσσαλονίκη. Έχουν παίξει στις σημαντικότερες σκηνές της πόλης (Malt n’ Jazz, Silver Dollar, Το δέντρο στο μπαρ), ενώ το μουσικό στιλ τους χαρακτηρίζεται από «απομιμήσεις» κομματιών που μας συντροφεύουν από τα 80’s και 90’s.

 

5η ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ

13/7: ΨΥΛΛΟΙ ΣΤ’ ΑΧΥΡΑ: Οι Ψύλλοι στ’ άχυρα είναι μια μπάντα από τη Θεσσαλονίκη που δημιουργήθηκε στις αρχές του 2015 και παίζουν rock ‘n’ roll με ελληνικό στίχο, αναβιώνοντας τον ήχο του ελληνικού rock της δεκαετίας του 1990, ανανεωμένο και μπολιασμένο με τις στιλιστικές αναζητήσεις του σήμερα. Το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2018. Αν και το συγκρότημα μετράει λιγότερο από τρία χρόνια ζωής, έχει σημαντική συναυλιακή εμπειρία με εμφανίσεις σε κοινωνικούς και συναυλιακούς χώρους.

13/7: LOW TREBLE: Νεανικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης που έχει παίξει σε πολλές μουσικές σκηνές της πόλης. Με επιρροές από rock, metal, funk και ψυχεδελική μουσική, έχουν κυκλοφορήσει τον πολλά υποσχόμενο δίσκο «1t EP 2016»,τον οποίον θα έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουν στην Κατασκήνωσή μας.