ΠΟΣΕΙΔΙ FESTIVAL +

ΠΟΣΕΙΔΙ FESTIVAL +

ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ Α.Π.Θ.- ΚΑΛΑΝΔΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ :

 

  • 21/7 : ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ «ΣΙΩΠΗ Ν’ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ»
  • 27-28/7 : ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ «ΟΝΕΙΡΑ»
  • 28/7 : ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ SPACE CADET ΚΑΙ ΤΟΥΣ LOUD SILENCE
  • 3/8 : ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ «PINK FLOYD»
  • 4/8 : ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ «CHARLES BUKOWSKI»
  • 10/8 : ΟΜΙΛΙΑ «Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ»
  • 11/8 : ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ «Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ»
  • 14/8: ΕΝΤΕΧΝΗ ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ «ΣΕΝΙΕ ΠΕΝΙΕΣ»

 

«Σας προσκαλούμε στο «Ποσείδι Festival +» που θα πραγματοποιηθεί στην Κατασκήνωσή μας από τις 21/7 έως τις 14/8. Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να ομορφύνει τις καλοκαιρινές βραδιές των κατασκηνωτών μας, με εκδηλώσεις ποικίλης υφής που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες».

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

  • 21/7: ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ «ΣΙΩΠΗ Ν’ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΛΑΣ

ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ

Ο Γιάννης Γεωργιλάς γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη. Με σπουδές στην κλασική κιθάρα με δάσκαλο τον Σταύρο Κρομμύδα κι έπειτα, τον Γιώργο Κωνσταντινίδη, στον αυτοσχεδιασμό, το blues και την jazz, τη σύνθεση και την ενορχήστρωση. Υπήρξε μέλος πολλών σχημάτων έχοντας ενεργή παρουσία στις μουσικές σκηνές της πόλης από το 1997 μέχρι σήμερα. Αρχές Μαΐου κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Σιωπή ν’ ακούσουμε», σε μουσική δική του και στίχους φίλων με τη συμμετοχή εξαιρετικών μουσικών και τραγουδιστών. Στην εκδήλωση θα ακουστούν τραγούδια Ελλήνων και ξένων δημιουργών (Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας, Μάνος Λοΐζος, Νικόλας Άσιμος, Paul Simon) καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις του δημιουργού.

 

  • 27-28/7: ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ «ΟΝΕΙΡΑ»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ: ΣΟΦΙΑ ΚΙΡΚΙΛΗ

ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ

Η Σοφία Κιρκιλή γεννήθηκε το 1992 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε φωτογραφία στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Το 2015 ξεκίνησε να κάνει παρουσιάσεις και editing στον φωτογραφικό όμιλο του ΑΠΘ (FOAPTH). Σήμερα είναι φοιτήτρια στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Η έκθεσή της έχει θέμα «Τα όνειρα», και πραγματεύεται το πώς η πραγματικότητα παράγει την ψευδαίσθηση και η ψευδαίσθηση την πραγματικότητα, τον τρόπο με τον οποίον μπορούν αυτά τα δύο να συνυπάρξουν και το αποτέλεσμα που αποδίδουν. Η καλλιτέχνις δίχως να μιμείται και δουλεύοντας χωρίς photoshop, στήνει τα κάδρα της με ρεαλισμό καθοδηγούμενη από το ένστικτό της και τη φωτογραφική της μηχανή.

 

  • 28/7: ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ SPACE CADET ΚΑΙ ΤΟΥΣ LOUD SILENCE

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ: SPACE CADET, LOUD SILENCE

ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ

Νεανικά σχήματα από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, που τους ένωσε η κοινή τους εμπειρία στο Schoolwave Festival. Δύο παρέες νεαρών καλλιτεχνών, που η μουσική τους μοίρα θα τους φέρει στην Κατασκήνωσή μας. Τα συγκροτήματα θα ερμηνεύσουν αγαπημένα blues, rock και folk τραγούδια σε ακουστικές διασκευές.

 

  • 3/8: ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ «PINK FLOYD»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΟΥΓΑΛΑΣ, ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΚΡΙΣΤΗ ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗ, ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΣΑΡΙΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ

Τον Κωνσταντίνο Δρουγαλά, τον Μάριο Χατζηκωνσταντίνου, την Κρίστη Καραμπατζάκη, τον Θεόφιλο Σαρινικολαΐδη και τον Σωτήρη Πατσαλιά τους ενώνει ένα πράγμα: ο θαυμασμός και η αγάπη για το μουσικό αίνιγμα που ονομάζεται Pink Floyd. Σε μία «ψυχεδελική» βραδιά, που θα τελεστεί κάτω από τη φωτεινή πλευρά του φεγγαριού, θα σας παρουσιάσουν την ιστορία του μεγάλου βρετανικού συγκροτήματος, με παράλληλη προβολή σχετικού οπτικού υλικού. Κλασικές μελωδίες των Pink Floyd από μουσικά έπη όπως το The Dark side of the moon, το Wish you were here και το The wall θα επενδύσουν την αξέχαστη αυτή θεματική βραδιά.

 

  • 4/8: ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ «CHARLES BUKOWSKI»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΟΥΓΑΛΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΤΑΣ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΙΣΧΙΝΙΩΤΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΟΚΩΣΤΑΣ

ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ

Ο Κώστας Δρουγαλάς είναι συγγραφέας και σπούδασε στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ. Ο Γιάννης Βαγγελοκώστας και η Δέσποινα Μπισχινιώτη είναι υποψήφιοι διδάκτορες στο τμήμα Νεοελληνικής Φιλολογίας του ΑΠΘ και οπαδοί του σπουδαίου Αμερικανού πεζογράφου. Ο Κώστας Σκρέτας είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο τομέα της Νεότερης Ιστορίας με ειδίκευση στη Βαλκανική Ιστορία. Σε αυτή τη θεματική βραδιά θα παρουσιαστεί η βιογραφία του Τσαρλς Μπουκόφσκι, του συγγραφέα του περιθωρίου και της άλλης όψης του αμερικανικού ονείρου, και θα αναγνωστούν αποσπάσματα του έργου του από όλες τις περιόδους της πολυτάραχης ζωής του. Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του με τίτλο «Born into this» και θα ακολουθήσει συζήτηση για τον Μπουκόφσκι, την πεζογραφία και την ποίηση.

 

  • 10/8: ΟΜΙΛΙΑ «Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΚΜΑΚΙΔΗΣ

ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ

Ο Κωνσταντίνος Τοκμακίδης γεννήθηκε το 1956 και σήμερα είναι Πρόεδρος του Τμήματος Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ και διευθυντής του εργαστηρίου Τοπογραφίας. Το 2000 γνώρισε τη συστημική αναπαράσταση και στη συνέχεια μαθήτευσε με τον Δημήτρη Σταυρόπουλο. Το 2002 γνωρίστηκε με τον Bert Hellinger, ακολουθώντας τον στα εκπαιδευτικά του σεμινάρια, ενώ παράλληλα μαθήτευσε σε άλλες μεθόδους ενεργειακής και πνευματικής θεραπείας, ασχολούμενος και με θέματα βελτίωσης σχέσεων. Από το 2005 διοργανώνει θεραπευτικές βιωματικές ομάδες στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Στην ομιλία-εισήγηση αυτή θα δοθεί μια διαφορετική προσέγγιση στην επιτυχία, η οποία βρίσκει εφαρμογή σε όλους τους τομείς των σχέσεων, ακόμα και των επιχειρηματικών: «Οι νόμοι που διέπουν την αγάπη στις σχέσεις μας με τους συνανθρώπους μας, καθορίζουν και την επιτυχία μας στον επιχειρηματικό χώρο. Όταν καταστρατηγούνται αυτοί οι νόμοι τότε οδηγούμαστε στην αποτυχία. Γνωρίζοντας τους νόμους και τις τάξεις της αγάπης, αποφεύγουμε την αταξία και την αποτυχία και έτσι κατορθώνουμε την επιτυχία σε κάθε τομέα της ζωής».

 

  • 11/8: ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ «Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ: ΚΡΙΣΤΗ ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΑΚΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ

ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ

Η Κρίστη Καραμπατζάκη είναι υποψήφια Διδάκτορας του ΑΠΘ. Ο Γιάννης Νάκος είναι εργαζόμενος στον χώρο του βιβλίου και «φαν» του Καουρισμάκι. Η Μαρία Κακουλίδου είναι ψυχολόγος σε δομή ασυνόδευτων προσφύγων.

Μια βραδιά αφιέρωμα στην τελευταία ταινία του Φιλανδού σκηνοθέτη Άκι Καουρισμάκι, που προκάλεσε αίσθηση στο φεστιβάλ Βερολίνου και συζητήθηκε σε όλα τα διεθνή φεστιβάλ για την αφοπλιστική διαύγεια που προσεγγίζει το πιο επίκαιρο πολιτικό ζήτημα των καιρών μας, το προσφυγικό. Θέτει στο επίκεντρο ζητήματα όπως η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα και η αγάπη μεταξύ των ανθρώπων και πυροδοτεί τη συζήτηση για το πού βρίσκεται ο καθένας μας ως πολίτης και άνθρωπος. Την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση, με αφορμή το έργο του Καουρισμάκι, για το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα και στις χώρες υποδοχής εν γένει, καθώς και για το μέλλον των προσφύγων.

 

  • 14/8: ΕΝΤΕΧΝΗ ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ «ΣΕΝΙΕ ΠΕΝΙΕΣ»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΟΣΧΟΤΟΓΛΟΥ, ΤΣΑΚΑΛΟΣ ΜΠΟΖΙΝΗΣ

ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ

Ο Τσάκαλος Μποζίνης είναι μουσικός που παίζει μπουζούκι, ενώ συμμετέχει και στηρίζει με ενθουσιασμό τις μουσικές εκδηλώσεις της Κατασκήνωσης. Αν και μουσικός του καλού λαϊκού τραγουδιού, παραμένει ένθερμος οπαδός των Dire Straits και της κιθαριστικής δεξιοτεχνίας του Mark Knopfler. Ο Στέλιος Μοσχοτόγλου, νέος Θεσσαλονικιός καλλιτέχνης, εμφανίζεται σε πολλά αγαπημένα μαγαζιά της πόλης με την κιθάρα του, συντροφεύοντας εδώ και πολλά χρόνια τις νύχτες των Θεσσαλονικέων. Στην εκδήλωση αυτή, οι δύο μουσικοί θα ενώσουν τις δεξιοτεχνίες τους και θα μας παρουσιάσουν διασκευές λαϊκών και έντεχνων ακουσμάτων, σύγχρονων και παλαιών.